Jag funderar på hund

August 27, 2011

Jag står i begrepp att skaffa en hund, något som jag funderat på och övervägt länge. Men nu har jag i all väsentlighet bestämt mig. Det blir en jycke och det snart. Den enda fråga som kvarstår är vilken ras jag ska satsa på. En klurig fråga på alla sätt och vis. Länge lutart jag åt en St Bernhardshund men det alternativet är mer eller mindre struket nu. Jag tvingades plocka bort den rasen från listan kort och gott eftersom de är så stora, jag läste någonstans att de kan väga upp till 120 kilo. Dessutom, som en naturlig följd av den stora kroppshyddan antar jag, äter de kopiösa mängder mat. Jag skulle aldrig ha råd att utfodra ett djur som sätter i sig mer mat än min egen kroppsvikt per dygn. Nej, eftersom jag dessutom måste ha råd med en massa hundtillbehör är jag tvungen att satsa på något mer kompakt modell. Jag vet vilken bara men det vore roligt med någon relativt ovanlig ras.

Leave a Reply