Funderingar

August 28, 2011

Jag har funderat på det här med sport och vad som räknas som en regelrätt idrott. Pistolskytte är tydligen en sport även fast det inte är direkt fysiskt ansträngande (inte alls faktiskt). Det absolut märkligaste med det är pistolskyttetävlingar i varje fall på olympisk nivå är uppdelat i herr- och damgrenar. Varför då? Det finns ingen som helst anledning till det. Det krävs ju inte direkt någon muskelstyrka för att skjuta prick, eller hur? Men det var ett sidospår. Schack räknas i flera sammanhang som en sport det är ju inte heller speciellt fysiskt krävande, samma sak gäller golf och pilbågsskytte. Därför tycker jag i rättvisans namn att även bingo borde tillåtas bli en olympisk gren. Jag vill se VM-turneringar i bingo och höra på sportnyheter hur något team köpt loss en lovande bingospelare för flera hundra miljoner precis som de gör i fotbollssammanhang. Eller hur, det vore inte mer än rätt.

Leave a Reply